CégünkrőlTermékekAkciókElérhetőség

Perisztaltikus szivattyú (Model 410)

A Solinst perisztaltikus szivattyút kifejezetten terepi használatra tervezték, mivelkönnyű, rendkívül erős fém külső borítással rendelkezik és vízálló. Ideális sekély kutakból és felszíni vizekből történő víz ill. levegő mintavételezésére. A készüléket könnyű használni,karbantartani és javítani. Méretei: 33 cm x 13 cm x 17 cm, a súlya pedig mindössze 3,6 kg.

Működési elv: A forgó görgők összenyomják a szilikon csövet, vákuum keletkezik, aminek hatására a csőben lévő folyadék vagy gáz elmozdul a kiválasztott irányba. A szivattyú a szívó-emelő határmélységig működtethető hatékonyan, ami a tengerszinten 10 m.

Erőforrás

A 4 m hosszú kábelt krokodilcsipesszel lehet csatlakoztatni olyan 12 V-os egyenáramú erőforráshoz, ami legalább 3-5 amps teljesítményre képes (Pl.:járművek akkumulátora). A motor változtatható sebességű és az iránya is változtatható. A szivattyú a károsodások elkerülése érdekében könnyen cserélhatő biztosítékkal és ellentétes polaritásvédelemmel rendelkezik. 

Csövek

A szivattyú egy 5/8"-os (16 mm) külső átmérőjű szilikon csővel van ellátva, ami könnyen csatlakoztatható 1/2"-os (13 mm) mintavételi csőhöz. Egy átalakító készlet segítségével lehetőség van 3/8"-os (10 mm) külső átmérőjű szilikon cső használatára, ami 1/4"-os (6 mm) mintázó csőhöz csatlakoztatható.

A mintavétel során a minta a szivattyúban közvetlenül csak a szilikon csővel érintkezik, ezért a készüléket úgy alakították ki, hogy az a mintázások között könnyen és gyorsan cserélhető legyen.

Mintavételi sebesség

A szivattyú két különböző átmérőjű szilikon csővel használható és a mintázási sebesség is változtatható. A hagyományos 5/8"-os csővel a mintázási sebesség 120 ml/min és 3,5 L/min között változik, még a 3/8"-os csővel a mintázási sebesség 40 ml/min és 900 ml/min között változik.