CégünkrőlTermékekAkciókElérhetőség

Vízszintmérő készülék – Lézermart koaxiális szalaggal

Solinst Model 102

A Solinst Model 102 vízszintmérő készülék talajvízszint mérésre lett kifejlesztve, lehetővé téve a mérést kis átmérőjű csövekben illetve piezométerekben is.

További vízszintmérő készülékek szintén megtalálhatóak a Solinst kínálatában, mint például a Model 101 illetve Model 101B, melyek könnyen olvasható és javítható szalaggal vannak ellátva. 

Működési elv:

A Model 102 vízszintmérő készülék kétféle kisátmérőjű szonda kialakítással választható, mely vékony koaxiális szalaghoz van csatlakoztatva és a szalag egy jól kiegyensúlyozott, ergonomikus dobra van feltekerve. A készülék egy hagyományos 9V-os elemmel üzemeltethető.

Ha a szalag végén lévő szonda vízzel érintkezik, az áramkör záródik és fény illetve tisztán hallható hangjelzés indukálódik. A vízszint ekkor a szalagról közvetlenül leolvasható.

A készüléken található érzékenységszabályozó segítségével a fény és hangjelzés kiiktatható, amíg a szonda „csak” a nedves kútfallal érintkezik, valamint biztosítható, hogy a jelzések mind alacsony mind magas vezetőképességű közegben is működjenek.

Szondák

A Model 102 szondafejei rugalmasságra lettek kifejlesztve, a hozzájuk kapcsolódó súlyok kisebb részre bontásával. A szondacsúcsokban található érzékelők süllyesztett kialakításának köszönhetően a nedves kútfalon történő fals mérések száma minimálisra csökkenthető.

P4 szonda:  4 mm x 38 mm méretű rozsdamentes acél szonda (10 g). Ideális kisebb átmérőjű kutakban történő mérésekhez.

P10 szonda: 10 mm x 70 mm méretű rozsdamentes acél szonda 10 db súllyal (174 g). Ez a nehezebb szonda ideális nagyobb mélységben történő mérésekhez.

Lézergravírozott koaxiális kábel

A koaxiális kábel egy tartós polietilén bevonattal van ellátva. A milliméterenként vagy 1/100 ft egységenként ellátott lézergravírozott jelölések rendkívül tartósak és pontos mérést tesznek lehetővé.

A szalag könnyen feltekerhető, rugalmas és 30 és 300 m közötti hosszúságban elérhető.

A szalagban futó külső, réz vezetőszálak biztosítják a flexibilitást, míg a belső részen futó rozsdamentes acél vezetőszálak a szilárdságot biztosítják. Könnyen javítható.

Jellemzők:

Kedvező ár              - Solinst minőség alacsony áron

Keskeny kialakítás    - 4 mm átmérőjű szondafej, akár CMT kutakban is alkalmazható

Hosszú élettartam    - Robosztus korróziónak ellenálló alkatrészek

                              - Erős, flexibilis szalag, mely könnyen toldható/javítható

                             - Minden alkatrésze cserélhető                    

Pontosság               - Jelölések milliméterenként vagy 1/100 ft egységenként

Kábeldobok

A Solinst vízszintmérő készülékek ergonomikusak, könnyen használhatóak. A dob tartós, egyenletes járású, könnyen hordozható. Minden készülék fel van szerelve szondatartóval, szalaglefutást gátló dobfékkel és egy szalagvezetővel. A dobon található egy könnyen hozzáférhető elemtartó rekesz, egy - az érzékenységet is szabályozó - ki/be kapcsoló gomb, egy fény- és hangjelző, és egy elemtesztelő gomb.

A mini készülékhez tartozó dob kialakítása erős, ám mégis nagyon kompakt és könnyen hordozható. Szintén fel van szerelve egy - az érzékenységet is szabályozó - ki/be kapcsoló gombbal, egy fény- és hangjelzővel és egy elemtesztelő gombbal.

Méretek

A Solinst Model 102-es típusú készülékek az alábbi szabványos méretekben kaphatók:

102M Mini vízszintmérő készülék: 25 m

102 Vízszintmérő készülék: 30 m; 60 m; 100 m; 150 m; 250 m; 300 m

Mini vízszintmérő készülék - Lézermart koaxiális kábellel

Solinst Model 102M

 

A Model 102M mini vízszintmérő készüléknél a kis átmérőjű szonda egy vékony lézergravírozott koaxiális szalaghoz van csatlakoztatva, a szalag pedig egy kisméretű, könnyű kézi dobra van feltekerve. A készülék akár egy hátizsákban is könnyen elfér. A jelölések a szalagon milliméterenként vagy 1/100 ft egységenként találhatók.

A 102M Model 25 m-es kivitelben kapható P4-es vagy P10-es szondával felszerelve.

Kiegészítők

Szállítótáska

A nylonnal bélelt strapabíró táska kényelmes vállpánttal, zipzáros első zsebbel és felső résszel, valamint a nyirkosság elvezetésére kialakított szellőzőnyílással kapható a vízszintmérőkhöz. (A mini készülékhez tartozó szállítótáska nem rendelkezik zsebbel.) A szállítótáska a készüléknek nem alaptartozéka, csak kiegészítőként rendelhető.

Cserélhető részek

A szondafej, a szalag és a vízszintmérő egyéb részei is elérhetőek, így egy esetleges meghibásodás esetén könnyen beszerezhetők és cserélhetők az egyes alkatrészek.

Szalagvezető

A szalagvezető minden szalagos műszernek állandó tartozéka. A kútfal tetejére helyezve, érdes vagy hegyes kútfejeknél megvédi a szalagot a károsodástól. Javítja a mérések leolvasásának pontosságát.