CégünkrőlTermékekAkciókElérhetőség

LevelSender telemetria rendszer

Solinst Model 9500

A LevelSender a Solinst adatregisztráló műszerek kiegészítőjeként megjelenő készülék, mely egyszerű és költséghatékony megoldás a terepi adatok távoli elérésére. Mobilhálózaton keresztül kommunikálva küldi a leolvasásokat e-mailen és/vagy SMS-en keresztül, így közvetlenül az Ön okos készülékére érkeznek az adatok.

A LevelSender távoli állomás kialakításában kompakt, közvetlenül illeszthető a 2” átmérőjű kutakba illetve egyéb foglalatba.

A készüléken egy bemenet van, melyhez egy darab adatregisztráló műszer (datalogger) kapcsolható. Opcionálisan a kínálatban megtalálható egy elosztó, mely 2 datalogger csatlakoztatását teszi lehetővé, így pl. az egy kútba telepített Levelogger és Barologger is csatlakoztatható.

A vízszint, hőmérséklet, vezetőképesség, légnyomás és csapadék adatok mellett minden egyes riportban jelentést küld a készülék a maga ill. a benne található elem aktuális állapotáról.  

A LevelSender működése

A készülék első beállítása a LevelSender PC szoftver segítségével történik USB kapcsolaton keresztül. A leolvasási arány („sampling rate”) beállításával megadható, hogy milyen sűrűn gyűjtse be a készülék az adatokat a dataloggerekből, míg a riport arány („report rate”) a jelentések küldésének sűrűségét szabályozza. Az otthoni állomásként („home station”) beállított e-mail címen ill. telefonszámon kívül még egyéb címzettek is megadhatóak.

Amennyiben a fentieknél részletesebb adatokra van szükség a dataloggerek külön programozhatók, hogy függetlenül elmentsék a beállított adatokat a saját memóriájukba is.

Az adatok szöveges fájl formátumban kerülnek elküldésre minden e-mail és SMS címzett részére. Ezek mentésre kerülnek automatikusan különálló fájlokként ill. egy dinamikusan frissülő adatbázisban is az otthoni munkaállomás számítógépén. Az adatok szintúgy megtekinthetők a LevelSender szoftverben ill. exportálhatóak egyéb programokban való használathoz.

Amennyiben változtatni szeretnénk a jelentések küldésének beállításán, azt megtehetjük közvetlen USB kapcsolattal, a LevelSender szoftver segítségével. Emellett távolról is lehet változtatni a jelentések ütemezésén az adott LevelSender állomásnak küldött e-mail segítségével, mely frissíti a beállításokat a következő tervezett jelentéssel kezdődően.

A LevelSender előnyei

-       alacsony ár, kompakt dizájn, diszkréten telepíthető

-       egyszerű beállítás, működés és karbantartás

-       széleskörű lefedettség mobilhálózaton keresztül

-       kevesebbszer kell kijárni a távoli vagy nehezen megközelíthető helyszínekre

-       az adatok közvetlenül az Ön okos készülékére ill. számítógépére érkeznek

-       az elem és a készülék állapota is távolról ellenőrizhető

-       ideális hosszú-távú vízszintfigyelő projektekhez

-       a leolvasási ill. a riport arány beállításai az otthoni munkaállomásról változtathatóak

Jellemzők

-       2” átmérőjű kutakba illeszkedik

-       egy készülékhez 2 datalogger csatlakoztatható

-       kommunikáció: vezeték nélküli mobil hálózat

-       távoli adatelérés e-mailen ill. SMS-en keresztül

-       mind a LevelSender készülék, mind az otthoni munkaállomás PC-je dinamikus IP címet használ

-       az adatbázis minden egyes jelentéssel frissíti magát

-       a LevelSender szoftverrel megtekinthetők és exportálhatók az adatok

-       a beállítások távolról is változtathatóak e-mailen keresztül