CégünkrőlTermékekAkciókElérhetőség

Vízszintmérő készülék

Solinst Model 101

Kutakban, fúrólyukakban, csövekben, tartályokban a vízmélység meghatározására a Solinst 101-es modelljei kiválóan alkalmasak, melyek könnyen kezelhetők, tartósak és milliméter pontosságúak.

A 101-es modellnek kétféle változata létezik. A Model 101/P7-es vízszintmérő készüléket 500 psi nyomásnak ellenálló szonda és lézer gravírozott PVDF szalag jellemez. A Model 101/P2 vízszintmérő készüléket egy könnyen és egyszerűen javítható/cserélhető szonda (nagy vízoszlopnyomásnak nem lehet kitenni) és hőnyomott polietilén szalag jellemez. A modellcsalád legolcsóbb változata a koaxiális kábellel ellátott Model 102-es vízszintmérő készülék és a Model 102M Mini vízszintmérő készülék, mely kis átmérőjű kutakhoz/csövekhez lett kifejlesztve.

Működési elv

A Model 101-es vízszintmérő készüléknél a korróziónak ellenálló rozsdamentes acél szondafej egy folyamatos jelölésű lapos szalaghoz van csatlakoztatva, a szalag pedig egy jól kiegyensúlyozott dobra van feltekerve. A készülék egy hagyományos 9V-os elemmel üzemeltethető.

A szondacsúcsban található elektródákban a vízzel való érintkezés hatására záródik az áramkör, mely ennek következtében fény és hangjelzést indukál. A vízszint ekkor a szalagról közvetlenül leolvasható.

A készüléken található érzékenységszabályozó segítségével a fény és hangjelzés kiiktatható, amíg a szonda „csak” a nedves kútfallal érintkezik, valamint biztosítható, hogy a jelzések mind alacsony mind magas vezetőképességű közegben is működjenek.

Kábeldobok

A Solinst vízszintmérő készülékek ergonómikusak, könnyen használhatók. A dob tartós egyenletes járású. Minden készülék fel van szerelve szondatartóval, szalaglefutást gátló dobfékkel és egy szalagvezetővel. A dobon található egy elemtartó, egy az érzékenységet is szabályozó ki/be kapcsoló, egy fény és hangjelző, és egy elemtesztelő gomb.

P7-es szonda

A P7-es szondafej 300 m-es mélységig a vízbe meríthető, ezért ideális akár a kúttalp mélységének mérésére is. Az érzékelő egység a szondafej csúcsán helyezkedik el. A szondafej és a szalag csatlakozása úgy lett kialakítva, hogy a szondafej szükség esetén könnyen és gyorsan cserélhető legye.

Méret: 16 mm x 137 mm

Súly: 128 g

PVDF Lézermart szalag

A Model 101 P7 vízszintmérő készülék extrém tartós PVDF anyagú (egyfajta fluorpolimer, melynek jó mechanikai, termikus és villamosszigetelő tulajdonságai vannak) lapos szalaggal van ellátva. A szalagban található vezetők 13 rozsdamentes acélszálat és 6 rézbevonatú acélszálat tartalmaznak, melynek köszönhetően a szalag nyúlásmentes és nagy szakítószilárdsággal rendelkezik. A szalag ú.n. kutyacsont formájú kialakítása megakadályozza, hogy a szalag használat közben a nedves kútfalhoz tapadjon. A szalag sérülés esetén könnyen cserélhető/toldható/javítható.

A 10 mm széles szalagon milliméterenként vagy 1/100 ft egységenként találhatók a beosztások, a szalag akár 1500 m-es hosszban is elérhető.

LM2: Feliratozva minden láb és annak tizedrészei, jelölés minden 1/100 ft egységenként

LM3: Feliratozva minden méter és centiméter, jelölés milliméterenként

Tulajdonságok:

Pontosság:• Jelölések milliméterenként vagy 1/100 ft egységenként

               • Nemzeti szabványoknak megfelelő

               • Az érzékenység állítható a vezetőképesség függvényében

               • Elkerülhetőek a nedves kútfallal történő érintkezésből adódó hibás mérések

Megbízhatóság:• Folyamatos lézermart jelölések

                     • Nyúlásmentes PVDF szalag rozsdamentes acél vezetőszálakkal

Hosszú élettartam:• Tartós, korróziónak ellenálló alkatrészek

                          • Erős, flexibilis szalag

                          • Könnyú ragasztani vagy cserélni

Flexibilis: • A PVDF szalag a többi 101-es típusú készülékre is felszerelhető

P2 Szonda

A P2 szonda úgy lett tervezve, hogy elkerülhetővé váljanak a nedves kútfallal történő érintkezésből adódó hibás mérések. A szonda rozsdamentes acél burkolata neoprén, hőre zsugorodó, szigetelő tömlővel csatlakozik a szalaghoz. A P2 szonda nem alkalmas a több méter mélyen történő vízbemerítésre. Az egyszerű kialakításnak köszönhetően könnyen javítható.

Méret: 14 mm x 190 mm

Súly: 200 g

Polyetilén szalag:

A Model 101 P2 vízszintmérő készülék kiváló minőségű flexibilis polietilén szalaggal van ellátva. A milliméterenként vagy 1/100 ft egységenként ellátott hőnyomott jelölések rendkívül pontos mérést tesznek lehetővé. A 10 mm széles szalag akár 300 m hosszúságban is beszerezhető.

A szalagban futó vezető 7 rozsdamentes acélszálból áll ami ellenáll a korróziónak, tartós és gyakorlatilag nyúlásmentes. A szalag nagyon egyszerűen cserélhető/toldható/javítható. A szalag ú.n. kutyacsont formájú kialakítása megakadályozza, hogy a szalag használat közben a nedves kútfalhoz tapadjon.

M2: Feliratozva minden láb és annak tizedrészei, jelölés minden 1/100 ft egységenként

M3: Feliratozva minden méter és centiméter, jelölés milliméterenként

Méretek

A Solinst Model 101-es típusú készülékek az alábbi szabványos szalag méretekben kaphatók:

30 m; 60 m; 100 m; 150 m; 250 m; 300 m; 400 m*; 500 m*; 600 m*

* a 400 m; 500 m és 600 m csak PVDF szalaggal rendelhető. 

További kiegészítők

Elektromos dob

Ha nagy mélységben kívánjuk megmérni a vízszintet, akkor az elektromos dob segítségével ezt gyorsabban és kevésbé fáradságos munkával tehetjük meg.

Szállítótáska

A nylonnal bélelt strapabíró táska kényelmes vállpánttal, zipzáros első zsebbel és felső résszel, valamint a nyirkosság elvezetésére kialakított szellőző nyílással kapható a kis és közepes méretű vízszintmérőkhöz.

Cserélhető részek

A szondafej, a szalag és a vízszintmérő egyéb részei is cserélhetőek, így egy esetleges meghibásodás esetén könnyen beszerezhetők és cserélhetők az egyes alkatrészek.

Szalagvezető

A szalagvezető minden szalagos műszernek állandó tartozéka. Érdes vagy hegyes kútfejeknél megvédi a szalagot a károsodástól.