CégünkrőlTermékekAkciókElérhetőség

Mini határfelület érzékelő készülék - Lézermart PVDF anyagú koaxiális kábellel
Solinst Model 122M

Az olaj/víz határfelület érzékelő készülékkel kutakban ill. tartályokban lehet megmérni a vízszintet és az elkülönült fázist alkotó olaj vastagságát. A készülék alkalmas mind a felúszó (LNAPL), mind a víznél nehezebb (DNAPL) nem vezetőképes folyadék kimutatására.

A lézermart PVDF anyagú szalaggal szerelt Model 122M mini határfelület érzékelő készülék a Model 122 egy kisebb, kényelmesebben használható verziója, ami elfér akár egy hátizsákban is, de a készülékhez opcionálisan rendelhető egy kis hordozó táska is. A készülék 25 m hosszúsábú kábellel kapható.

A mini határfelület érzékelő készülék egy hagyományos 9V-os elemmel működik. A készülék kb. 300 órát képes egy elemmel üzemelni, melynek cseréje a könnyű hozzáférhetőség miatt egyszerűen elvégezhető.

Szonda

A határfelület érzékelő készülék P8 típusú 16 mm átmérőjű rozsdamentes acél szondával van szerelve, mely 500 psi (~34,5 bar) nyomásig nyomásálló. A szondacsúcs rozsdamentes acél védelemmel van ellátva és alkalmazható szinte bármely típusú fázis monitoringozásához. A készülék tartozéka egy szondacsúcs tisztításához alkalmazható tisztító kefe. 

Lézermart PVDF szalag

A PVDF kábel rendkívül pontos leolvasásokat tesz lehetővé, mely teljes mértékben megfelel az EU-ban előírt szabványoknak.

A 3 mm átmérőjű koaxiális kábel PVDF (egyfajta fluorpolimer, melynek jó mechanikai, termikus és villamosszigetelő tulajdonságai vannak) anyagú borítással van ellátva és milliméter beosztású. A szalagban réz illetve rozsdamentes acél vezetőszálak futnak, melynek köszönhetően a szalag nyúlásmentes és nagy szakítószilárdsággal rendelkezik, a külseje pedig sima és vegyszerálló, melynek köszönhetően könnyen tisztítható.

LN2: Feliratozva minden láb és annak tizedrészei, jelölés minden 1/100 ft egységenként

LN3: Feliratozva minden méter és centiméter, jelölés milliméterenként

Működés:

Fázis (Nem vezetőképes folyadék) = Folyamatos fény- és hangjelzés

Víz (Vezetőképes folyadék) = Szaggatott fény- és hangjelzés

A folyadékok észlelésére a Model 122M mini határfelület érzékelő készülék infravörös sugarakat bocsát ki. Amikor a szonda folyadékba merül, az infravörös sugarak megtörnek és a detektor aktiválja a fény és hangjelzést. Ha a folyadék nem vezetőképes, akkor a jelzések folyamatosak. Amennyiben a folyadék vezetőképes (ha a folyadék vezetőképessége nagyobb, mint 20μS/cm), akkor a víz vezetőképessége zárja az áramkört, ami felülírja az infravörös áramkört és szaggatott jelzések indukálódnak.

A szenzorok pontossága 1,0 mm, így lehetőség van a legvékonyabb, víz felszínén úszó olaj érzékelésére is.

 

Veszélyes helyszíneken történő használat

A készülék úgy lett kifejlesztve, hogy robbanásveszélyes környezetben is használható legyen. A készülék ATEX tanúsítvánnyal rendelkezik.

A földelés használata biztonsági előírás, ha a mérőműszert robbanásveszélyes környezetben használja, ez biztosítja továbbá, az elektronika megfelelő védelmét is.